Västkustsektionenträffades i Långedrag, Göteborg

SRCC Västkustsektionen träffades i Långedrag, Göteborg

Västkustsektionens bildande genomfördes lördagen den 10 september i Långedrag Göteborg. Ett antal Storebroentusiaster träffades kl 11.00 vid hamnen i Långedrag.

Vi vet att det finns ett stort antal Storebro ägare på Västkusten och samtal om att starta upp en sektion har pågått under tid. Nu är det tid för att få det på plats när båtsäsongen går mot sitt slut och vi har en vinter framför oss att planera för kommande sommar.
Den kamratskap och gemenskap som blir och finns i Storebroklubben ger många trevliga och roliga stunder. En gemenskap som vi har nöje av när vi träffas i hamnar och öar runt om i skärgården. Ett nätverk som vi alla får fördelar av och partner avtal som alla medlemmar kan dra nytta av och sänka sina kostnader. Båtlivet, båtägare och båtägandet förändras under tid och vi ska vara med på den resan.
Storebro/Nimbusgruppen med Peter Bergström på plats ordnade ett fint mottagande i sina lokaler för det tjugotal som hörsammat inbjudan. Platser i hamnen fanns dessutom tillgängliga för de som kom med båt. Per gav oss en presentation av företaget och dess produkter i deras båthall samt visning av Storebro 435 och den nya Sun Top modellen som låg vid bryggan för medlemmarna att beskåda.
Tack Peter Bergström och Jonas Göthberg för ert positiva och generösa mottagande och den tid som ni har tagit för att vi skulle få en bra start.
 
Efter visning promenerade vi till GKSS Restaurang för en god sillunch i GKSS trevliga lokaler.
 
 
 
Mötet genomfördes i Storebro/Nimbusgruppens lokaler som hade ställt i ordning deras konferenslokal till vårt förfogande.
Deltagarna hälsades välkomna av Ebbe Sondell och som tillsammans med LarsErik Martnell gick igenom SRCC mål och visioner.

Samordnare och kontaktpersoner för Västkustsektionen kommer att vara Anders Kinnander och Lars Jochnick. Vill även passa på att tacka för deras engagemang och arbetsinsats som gjort det möjligt för oss att genomföra detta möte.
 
Anders och Lars kommer att sammankalla till nytt möte för att sätta samman en arbetsgrupp som ska planera för hösten och sommarens aktiviteter. Kontakta Anders eller Lars om ni har frågor eller förslag på aktiviteter, vi vill gärna ha era synpunkter.

 

Anders Kinnander 070-308 88 28

 

Lars Jochnick 070-301 00 31

Förslag till aktiviteter och även förslag till lokala partners var flera. En kommande aktivitet som diskuterades på mötet var vår årliga återkommande träff i Storebro. Förra året var vi ett 80 tal personer varav ett 20 tal klubb kamrater kom från Norge. Målet är att vi ska ordna en chartrad buss från Göteborg som även kan plocka upp medlemmar under resan till Storebro. Mer information om den träffen kommer att finnas på vår hemsida och i vår tidning.

Vi diskuterade även en tidig eskader till Bohus Malmöns Marina där Göran Johansson har erbjudit sig att ordna med båtplatser och aktivitet för ett SRCC möte. Mer om detta kommer vi att återkomma om och dess planering.
Mötet avslutades efter många intressanta uppslag och idéer.
Vill tacka alla som kom till detta möte och som gjorde det till en trevlig dag med god stämning.
 
Ebbe Sondell
SRCC