Eskaderprogram 2017 för medlemmar

OSTKUSTESKADER 2017

Nu är det dags att anmäla sig till årets Ostkusteskader, som i år kommer att gå i Mälaren. Den börjar i Strängnäs, för att gå vidare till Enköping och avslutas i Västerås. Som vanligt ligger den i vecka 30, närmare bestämt mellan den 25-28 juli.

Förra året blev vi 29 båtar innan vi fick stänga anmälningsfunktionen och då var det på håret att vi fick plats i Trosa hamn. Men i år har vi möjlighet att ta med ännu flera båtar, så vi hoppas att vi blir minst lika många i årets eskader.

Sista anmälningsdagen är 30 juni

Så här ser årets program ut i stort, men naturligtvis kan det förekomma vissa överraskningar.


Tisdag 25 juli

Samling i Strängnäs

Första hamn är i Strängnäs, där vår egen hamnkapten Tomas Ekengren med personal kommer att ta emot er på bryggan. Ni kommer innan eskadern få veta vilken eskadergrupp er båt kommer att tillhöra och vilken tid er grupp ska anlända. Indelningen av grupper beror som vanligt på båtstorlek och modell, både för att vi ska få en vacker eskader under gång, men framförallt för att vi ska få plats med alla båtarna på ett bra sätt i de hamnar vi besöker. Vi räknar med att de olika grupperna kommer att anlända kl. 11:00, 12:00 & 13:00 och att vi har incheckningen öppen till kl. 15:00. Därefter är det naturligtvis After Sea och sen dukar vi upp för vår traditionella räkfrossa på bryggan. Vi ser fram emot en kväll med många kära återseenden och hoppas naturligtvis på många nya möten.   

Onsdag 26 juli

Avfärd från Strängnäs till Enköping

Efter morgonens skepparmöte, starta våra eskadergrupper sina resor till Enköping. Väl på plats i Enköping kommer vi besöka Drömparken, som är skapad av holländaren Piet Oudolf. Den har fått sitt namn av att den innehåller Oudolfs favoritplantor, hans drömplantor.

Efter besöket i Drömparken samlas vi för After Sea innan vi går vidare för en gemensam middag där det serveras grill buffé. 

Torsdag 27 juli

Avfärd från Enköping till Västerås

Även denna morgon börjar med Skepparmöte innan eskadern går vidare till vår slutdestination Västerås. Efter tilläggning här är det fritt att göra vad ni vill, sitta på båten och njuta eller strosa i staden ett par timmar. Vi kommer att samlas för After Sea, men middagen denna kväll är i egen regi. För er som ändå vill ha sällskap har vi bokat ett antal platser på Kajplats 9 (K9), men då behöver ni anmäla ert intresse till oss innan för att få plats, då denna restaurang är väldigt populär på sommaren. 

 


Fredag 28 juli

På fredagen blir det åter igen full fart. Denna dag har vi inga egna båtturer, utan mera tid för aktiviteter. Här kommer de olika aktiviteterna som vi anordnar under dagen och som ni kan välja bland. Ni anmäler er till önskad aktivitet samtidigt som ni anmäler er till eskadern. Då vissa av aktiviteterna har ett maxantal, är det först till kvarnen som gäller för dessa.

Efter en dag med olika trevliga aktiviteter samlas vi åter för en sista After Sea, innan vi går vidare till eskaderns avslutningsfest. Som i år kommer att hållas på Hotell Plaza, där vi kommer att få njuta av en trerättersmiddag. Under kvällen kommer vi även att underhållas av och få dansa till Simon, som är en mycket uppskattad och känd lokal trubadur.
 

Lördag 29 juli  

Hemresa i egen regi.


Under de senaste åren har vi tagit fram ett eget ”Eskaderöl” tillsammans med något lokalt mikrobryggeri som det funnits möjligt att beställa inför eskadern. Då det har varit en väldigt uppskattat möjlighet, har vi även i år tagit fram ett ”Eskaderöl”. I år blir det en lager från Stränge Brewing Company, som ni beställer och betalar tillsammans med eskadern. Priset är 684 kr/kartong.


Aktiviteter att välja bland i Västerås:

Kokpunkten – Actionbad

Kokpunkten är Sveriges första actionbad: en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås. Ett antal hissnande banor. Läs mer på hemsidan:  https://kokpunkten.se

För en av åkattraktionerna, Boomerang, krävs att man är tolv år eller minst 1.55 cm lång och 50 kg. När barn åker i övriga attraktioner så sker det på vårdnadshavarens ansvar.

- Kokpunkten – Relax, från 18 år

Kokpunktens relaxavdelning är en oas i en annars fartfylld anläggning. Här slappnar du av i en varm källa med spektakulär utsikt över Mälaren, eller värmer dig i någon av våra tre bastukoncept. Här finns två jetstreams att simma mot i den stora poolen, en sinnlig aromapool och såväl massageströmmar som upplevelseduschar. Inga behandlingar finns att tillgå. Läs mer på hemsidan:  https://kokpunkten.se/relax/

- Stadsvandring Västerås

Västerås är en av landets äldsta städer med stadsprivilegium från slutet av 1200-talet. Staden har en fantastisk historia. Det var här reformationsriksdagen hölls samt Sveriges första gymnasium grundades. Det var dessutom i Västerås som både ICA och H&M grundades. Det var till och med här den första pizzan serverades i Sverige. Det var helt enkelt här framtiden startade. Följ med på en guidad promenad och upplev Västerås. 

- Upptäck Västerås på egen hand

Med egen kart över sevärdheter i Västerås vandrar du i din egen takt och väljer själv vad du vill se. Kanske muséet lockar eller kanske Domkyrkan med sina anor.

- Sheriff Roy´s & Slaktar-Bosses Grillkurs och lunch (först till kvarn, minst antal deltagare 20, max 40)

En prova på grillkurs som hålls i samband med lunch. Länk: https://gillagrilla.se. Egen dryck medtages. Pris 280:-/ för maten
betalas tillsammans med anmälningsavgiften , medan SRCC står för kursavgiften

·         Oljeön – Intressant busstur i Bergslagen (först till kvarn, max antal platser 50)

Busstur i Bergslagen, kl. 09.00-15.30: Västerås-Fagersta-Ängelsberg-Ramnäs-Skultuna-Västerås: Stopp i Ängelsberg och Skultuna. Vi besöker under denna tur:

Oljeön i Ängelsberg. Aktiebolaget Oljefabriken Engelberg är världens äldsta bevarade oljeraffinaderi. http://www.oljeon.se  Färjan tar oss ut till Oljeön där vi får en guidad visning.

År 1875 händer något som bidrar till en revolution i vardagslivet för dåtidens människor. Pehr August Ålund bygger ett av Sveriges första oljeraffinaderier och börjar tillverka bland annat fotogen, som ger jämn, rökfri belysning i stugor och industrier. Produkterna får stor betydelse för hela Sverige.

Skultuna Brukshotell  http://www.skultunabrukshotell.se

Gemensam buffé-lunch.  Betalas i egen regi - anmäl om man vill ha lunch för bokning av antal.  

Skultuna Mässingsbruk (på samma adress sedan starten 1607): http://www.skultunafabriksbutiker.se

Vi besöker Bruksmuséet. Eftersom verksamheten legat på samma plats sedan den 1607 grundades av Karl IX finns det ett antal historiska byggnader att beskåda. Tillfälle ges till att besöka fabriksbutikerna som erbjuder fabrikspriser på utgående och 2:a klass sortiment från ett 20-tal leverantörer som Orrefors Kosta Boda, Ekelunds, Snö of Sweden, Målerås och självklart Skultuna. Även Iittala har en stor outlet på området.

Pris för eskadern 2017:

Hamnavgifter, middagar med dryck, underhållning, aktiviteter, eskaderplakett, båtlott med värdefullt pris.

Båtlott, minst en per båt

500 kr

Medlemmar/gäster (alkohol ingår)

2650 kr

Medlemmar/gäster (utan alkohol)

2200 kr

Ungdomar 7-15

700 kr

Barn <= 6 år

0 kr

För medlemmar, ungdomar och gäster under 16 år måste ålder anges vid anmälan.

Anmälan och betalning ska vara oss tillhanda senast 2017-06-30, betalning till bankgiro: 5728-3020.

Har du några frågor kontakta:

Junette Linder 070-797 00 50 eller linder@blixtmail.se

Veronika Eriksson 073-844 41 60 eller eriksson.veronika@gmail.com

Anmälan 2017

Ange dina uppgifter, om du är inloggad fylls några värden i automatiskt.

Skicka svar

*Fältet måste anges