Eskader på Västkusten

SRCC genomförde i slutet av juni 1988 en eskader med 23 båtar från Bohus-Malmön ner till Göteborg. Nästan 100 deltagare samlades på planen utanför Storebros försäljningskontor för att inta en skaldjursmiddag i den ljumna sommarkvällen.

Vi underhölls av ett dixielandband med halmhattar och framåt natten dansades det friskt.

Nästa dag startade med skepparmöte och i eskader åkte vi sedan i 8 knops fart ner till Marstrand där vi kunde vi förtöja längs stadskajen. Flanerande sommarboende fick tillfälle att bese den vackra flottan på nära håll.

En gång tidigare har Storebroklubben varit samlade i Marstrand, nämligen 1991 då eskadern förra gången genomfördes på västkusten. Ett besök på fästningen tillhörde naturligtvis arrangemangen denna dag.

På tredje dagen färdades vi ner till Göteborg och Lilla Bommen. Mer centralt kan man väl inte bo i denna sjöfartsstad. Nu blev besättningarna hämtade med BMW- och Landrooverbilar som tog oss till Göteborgs Trafikövningsplats där vi fick testa allt från halkkörning till att köra i lera - vissa fastnade för gott och fick hjälpas loss. På kvällen avnjöts en buffémiddag och vi tågade sedan till Scandinavium för att se Elton John.

Eskadern avslutades på söndagsmorgonen med brunch på barken Viking med pris- och plakettutdelning.