Klubbholmen

Jolpen är en fantastisk tillgång för alla Storebroägare. Förutom att man träffar andra trevliga Storebroägare att utbyta tankar och erfarenheter med, ger medlemskapet många förmåner.

Ön ligger i mellanskärgården och upplevs som en stor tillgång. Här finns generösa bryggor, klubb- och ungdomshus och bastu. Oftast ingår också kvällssol med mycket samkväm. Jolpen ligger inte mer än 20 distans från Stockholm och 10 distans från Sandhamn. Ön är lätt att nå såväl från södra som norra delarna av Stockholms skärgård. Den ligger vid farleden som viker norrut efter Grinda, det så kallade Karklöfaret.

Ön är på12.950 kvm omväxlande skogs- och ängsmark, med badklippor och badstrand. Bebyggelsen består av ett klubbhus, gäststuga, brygghus och bastu. Klubbhuset är på cirka 80 kvm varav det stora rummet är på 60 kvm med öppen spis. Härifrån ser du såväl farleden som kvällssolen i väster.

Nere vid hamnen finner du en stor brygganläggning längs den nordvästra sidan av ön. Vi har plats för cirka 20 båtar med boj och ytterligare platser med eget ankare. Ett stort bryggdäck inbjuder till långbord varma soliga sommarkvällar. Till bryggan och däcket finns elektricitet och tv-urtag framdraget.

Vi har fiskerätt 100 meter ut från ön och de som lagt nät har rikligt belönats med stora abborrar, gädda, sik, strömming och en och annan ädelfisk. Ta roddbåten och pröva fiskelyckan!

På jolleavstånd ligger Svartsö med affär och restaurang. På andra sidan farleden lägger Vaxholmsbåten till på Karklö liksom på Svartsö.

Ute på klubbholmen firar vi midsommar, anordnar kräftkalas och andra trivsamma aktiviteter. Under varma sommarkvällar äter vi gemensamt på bryggdäcket där var och en tar med sig mat och dryck. Det brukar bli en trevlig gemenskap som slutar först sent på kvällen.

För barnfamiljerna finns en skön badstrand. Här finns möjlighet att leka i skogen och göra spännande upptåg.

Nyheter på Jolpen